Docusoap zoog energie uit Gerard Joling

11 augustus 2017 14:09 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Gerard Joling schitterde begin dit jaar in de weinig bekeken docusoap rondom de Toppers. Hij kijkt met plezier terug op de opnames, al had hij er op een gegeven moment de kracht niet meer voor. Het was immers extreem tijdrovend.

“Leuk om te doen en we hebben veel gelachen, maar het kost wel allemaal extra tijd”, vertelt Joling¬†aan Party. “Om maar te zwijgen over alle voorbereidingen van de concerten zelf: de liedjes, de kostuums, het repeteren, de stemmen verdelen, de choreografie, arrangementen uitzoeken, visagie, licht, geluid, podium en nog vele, vele andere zaken.”

Docusoap

Door de docusoap moest er onnodig veel geregeld worden. Daar had Joling vooral veel moeite mee. “We hadden dus geregeld een cameraploeg mee en dan is het logisch dat je even wat dingen extra plant die leuk zijn voor tv, zoals het bezoeken van een locatie met een country-westernachtige setting”, legt de zanger uit.

Toppers

Het lijkt er dus sterk op dat er volgend jaar geen docusoap rondom de concerten in de Johan Cruijff Arena meer komen. Dat betekent overigens niet het einde van de Toppers. “Het leukste in mijn leven is zingen en optreden en dat gaat me ook na 33 jaar showbizz nog steeds heel goed af. Ik wil dat nog zo lang mogelijk kunnen doen”, besluit hij.

Meer over