Excuses

Dotan reageert eindelijk op #Dotangate

16 april 2018 17:02 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Zanger Dotan heeft eindelijk gereageerd op het Volkskrantverhaal waarin overtuigend werd bewezen dat hij beschikte over een trollenleger op social media. In een video op zijn Facebook-pagina geeft Dotan geeft toe dat het verhaal klopt. Dotan doet zijn verhaal vanavond ook in RTL Late Night.

In het bijna 5 minuten durende filmpje betuigt Dotan spijt en vertelt hij hoe het allemaal begon. „Ik wil allereerst toegeven dat ik aan het begin van mijn carrière inderdaad ben gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn muziek te promoten en aan de man te krijgen. En dat ik hiervoor de hulp heb ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op sociale media.

Nep-ontmoeting

Volgens Waylon is hij helemaal verantwoordelijk voor de gênante kwestie en haalt hij zijn Facebook binnenkort leeg zodat er geen reacties van nepfans meer op staan. Volgens de zanger is hij niet verantwoordelijk voor het nep-verhaal over het nep-leukemiepatëntje dat hij verblijdde met een nep-ontmoeting, maar had hij dit wel eerder uit zijn comments moeten halen.

Carrière

„Ik heb heel van deze dagen geleerd en ga ermee aan de bak”, zegt Dotan op het einde. We moeten zien of zijn carrière deze affaire overleeft.

Bekijk de video hier

Patty Harpeneau

Een uur voor Dotan de video plaatste, reageerde Dotan's moeder Patty Harpeneau nog furieus op het verhaal. Volgens de kunstenares werd zijn naam onterecht door het slijk gehaald en zou Dotan emigreren als dit zo door zou gaan.

Meer over