'Eerste maanden waren de hel'

Dotan vertelt over mediastorm na nepaccounts in Volle Zalen

21 februari 2023 13:05 | amusement | Door Marjolein Vos

© AVROTROS
Binnenkort start de nieuwe reeks van Volle Zalen gepresenteerd door Cornald Maas. In het nieuwe seizoen spreekt Cornald met singer-songwriter Dotan, zangeres en cabaretière Karin Bloemen, zanger Stef Bos en actrice Willeke van Ammelrooy.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen draait om Dotan.

Nepaccounts

In 2014 brak de singer-songwriter nationaal en internationaal door met zijn nummer Home. Zijn populariteit ging door het dak totdat bekend werd dat Dotan en zijn team gebruik maakten van nepaccounts op social media. Hierin werden verhalen verspreid om zijn imago te beïnvloeden. Cornald bespreekt met hem de mediastorm en hoe hij er nu in staat. 

Reactie

Dotan vertelt: "De eerste paar maanden waren de hel, zo van hoe stom, een schuldgevoel. Het is lastig om een lelijke kant van jezelf onder ogen te zien, maar ook dat je later snapt van okee, je bent mens, er zitten vele kanten aan jou, het is ook een kans om ervan te leren en groeien." De singer-songwriter heeft niet stil gezeten en is in therapie gegaan. "Om mezelf te ontdekken, heb mezelf vragen gesteld, waarom wil ik op een podium staan, waarom wil ik liedjes maken."

Andere gasten

Na Dotan zien we Karin Bloemen in de spotlights. Er wordt teruggeblikt op haar 40-jarig artiestenbestaan. Stef Bos bereidt zich in Kaapstad voor op zijn concertreeks Bitterlief en spreekt over in hoeverre de Zuid-Afrikaanse cultuur een inspiratiebron is voor hem. Ook gaat hij met Cornald terug naar de plek waar zijn familie in 2022 een auto-ongeluk had. En laatste gast is Willeke van Ammelrooy die openhartig terugblikt op haar veelbewogen leven. 

Volle Zalen is vanaf woensdag 1 maart 2023 om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2. 

Meer over