Douwe Bob kreeg een pistool in zijn gezicht vanwege zijn Rolex

18 maart 2021 16:46 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Er zullen niet veel BN'ers zijn die nog met hun Rolex over straat durven. Douwe Bob is de zoveelste bekende Nederlander die zijn dure klokje kwijtraakte aan de beruchte Rolex-bende. 

Aan een beetje Rolex ben je al snel 5.000 euro kwijt en dat maakt het horloge een favoriet doelwit van criminelen. Dat ondervonden niet alleen Gordon, Estelle Cruijff, de vader van Nicollete van Dam, Robert Moszkowicz en Jort Kelder, maar ook Douwe Bob. 

Rolex van z'n pols gerukt

De zanger vertelt over de nare ervaring in een interview met Playboy. Na een avondje stappen werd hij door een onguur type staande gehouden die het had voorzien op zijn Rolex. Douwe: "Op de terugweg werd ik op mijn kop geslagen en kreeg ik een pistool in mijn gezicht. Ze hebben zo m'n klok van mijn pols gerukt. Sindsdien kijk ik dus wel wat beter uit."

5 jaar cel

Douwe Bob had dat nieuws niet eerder naar buiten gebracht, hij vertelt ook niet of hij aangifte heeft gedaan van de diefstal. Als de dieven behoorden tot de bewust bende, dan zitten ze nu achter slot en grendel, de leden kregen vorig jaar straffen die varieerden van 40 maanden tot 5 jaar. 

De vader van Nicolette van Dam werd behoorlijk toegetakeld tijdens de roof, dus Douwe heeft nog mazzel dat hij het er heelhuids vanaf heeft gebracht. 

Meer over