Douwe Bob maakt zijn debuut in The Voice Kids

23 februari 2018 11:02 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Een nieuw seizoen van The voice kids betekent niet alleen nieuwe vocale talentjes, maar ook een nieuwe coach. Singer/songwriter Douwe Bob (25) neemt deze zevende reeks plaats op een van de draaiende rode stoelen.

Douwe, waarom wilde jij coach zijn in The voice kids?
„Omdat ik het een mooi gemaakt programma vind. Het is altijd een goed idee om kinderen te stimuleren muziek te maken. Ik ben in een eerder seizoen een keer bij de opnames gaan kijken en ik was echt verbijsterd door de kwaliteit van de zang van sommige kinderen.”

Waarom moeten de zangtalentjes kiezen voor Team Douwe?
„Ik sta qua leeftijd denk ik iets dichter bij ze dan de andere coaches. Ik ben natuurlijk nieuw in het programma, dus misschien ook wel iets frisser. En ik wil me bewijzen. In mijn carrière heb ik het geluk gehad dat ik op de juiste momenten heel goed advies heb gekregen van mensen om me heen en dat advies geef ik heel graag door. Ik heb trouwens al hele goede talenten in mijn team weten te krijgen.”

The voice kids heeft voor het eerst vier coaches, want Ilse DeLange, Ali B en Marco Borsato zijn er ook weer bij. Wat voegt jouw aanwezigheid toe aan de dynamiek binnen de groep?
„Misschien dat de strijd tussen de coaches nog iets heviger is, haha. Ik ken de drie andere coaches al een tijd lang goed. We weten dan ook precies wat we aan elkaar hebben en wat we bij elkaar uit kunnen halen. Het is nog leuker dan verwacht. In het begin was het wel even aanpoten: er zijn veel audities op een dag, dus ook heel veel indrukken, maar het team van The voice is ontzettend professioneel en bovendien heel erg gezellig.”

Welke tactiek gebruik jij om de winst binnen te halen?
„Natuurlijk de juiste liedjes uitzoeken voor de juiste stemmen, maar ook veel lol maken met de kinderen, goed contact met ze houden en hopen dat we ook nog wat geluk hebben.”

Wat hoop je de kinderen mee te geven voor het vervolg van hun muzikale carrière?
„Volg je eigen pad, laat je niet gek maken en onthoud altijd dat het om de muziek gaat. Wees bovendien geduldig, maar werk wel hard om steeds beter te worden. Natuurlijk blijf ik de kids na afloop van het programma nog volgen.”

Zou je ook coach willen zijn bij de ‘grote Voice’?
„Daar ben ik helemaal niet bezig. Ik heb het nu prima naar mijn zin bij The voice kids. Ik vind kinderen in veel gevallen eigenlijk leuker dan volwassen. Ze zijn over het algemeen veel eerlijker en directer. Puurder ook. Bovendien heb ik voorlopig m’n handen vol aan The voice kids en mijn eigen carrière.”

The voice kids, vrijdag - RTL 4 • 20.30

Meer over