Draadstaal komt na vijf jaar terug op de buis

Fred en Ria, gastarbeider Sayid en nerd Ruben komen terug! Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven maken een nieuwe reeks van Draadstaal.

Na vijf jaar blazen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven hun satirische programma Draadstaal nieuw leven in. Vanaf 20 mei is een nieuw seizoen te zien bij Avrotros op NPO 3.

Draadstaal

Draadstaal was tussen 2007 en 2009 te zien bij de VPRO. Het sketchprogramma kende een groot aantal succesvolle typetjes, zoals het conservatieve echtpaar Fred en Ria, gastarbeider Sayid, het boerenstel Bert en Teun en snackbarduo Leon en Jopie. In de nieuwe reeks keren deze types terug, aangevuld met nieuwe karakters. Ook zullen er bekende mensen opduiken die een belangrijke rol speelden in het nieuws van die week.

NeonLetters

Het kostte nogal wat moeite voor Jeroen en Dennis om Draadstaal weer op de buis te brengen. In 2010 verhuisde het duo van de VPRO naar de AVRO en van producent CCCP naar Talpa. Door die overstap mochten de mannen de titel en de karakters van Draadstaal niet meer gebruiken en doopten ze hun sketchshow om in NeonLetters, met allemaal nieuwe typetjes.

Fred en Ria

Maar nu is alles dus geregeld en keert Draadstaal eindelijk terug. "Het werd hoog tijd voor de terugkeer van onze grote liefde Draadstaal," aldus Dennis. "Het is echt weer een feest om te doen. We zijn gisteren begonnen met de opnames en het is heerlijk," zei Jeroen in DWDD"Ik had nooit gedacht dat ik mijn favoriete Fred weer eens met Ria kon laten ruzie maken."

Draadstaal is vanaf woensdag 20 mei zes weken lang om 21.15 uur te zien op NPO 3.

Lees ook:
Een interview met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven over hun andere nieuwe tv-klus Lekker Nederlands. 

Meer over: