Voorjaar

Dragons' Den keert achter betaalmuur terug op de buis

19 januari 2022 10:00 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Annemieke van der Togt

Fans van Dragons’ Den mogen verheugd zijn. Hun favoriete programma keert namelijk terug op de buis, al moeten ze er wel wat moeite voor doen om het te bekijken.

Dragons’ Den, dat de afgelopen jaren te zien was bij WNL, verdwijnt namelijk achter de betaalmuur. Viaplay, dat eerder al de rechten kocht van de Engelse Premier League, darts en de Formule 1, neemt het programma over.

Investering

In Dragons’ Den kunnen beginnende ondernemers hun ideeën pitchen bij potentiële investeerders. Won Yip, Shawn Harris, Pieter Schoen, Michel Perridon en Nikkie Plessen waren de afgelopen twee seizoenen de potentiële investeerders. De laatste twee zullen in de nieuwe Dragons’ Den worden vervangen door Bas Witvoet en Manon van Essen.

Presentatie

In 2007 was het programma voor het eerst in Nederland te zien. Na een aantal jaar afwezigheid keerde Dragons’ Den in 2020 terug op NPO1. Sander Schimmelpenninck en Jort Kelder presenteerden het programma. Bij Viaplay kent Dragons’ Den geen presentatie. 

Potentiële ondernemers met ideeën kunnen zich nog steeds aanmelden. Dragons’ Den moet in het voorjaar van 2022 te zien zijn bij Viaplay.

Meer over