Drentse Mirjan wint tweede seizoen Hollands Beste Bloemstylist

De 32-jarige Mirjan uit het Drentse Pesse mag zich de winnares noemen van het tweede seizoen van Hollands Beste Bloemstylist.

Na acht weken was Hollands Beste Bloemstylist toe aan een finale en die stelde niet teleur. Finalisten Jack, Jelte en Mirjan kregen 48 uur voor wat ze dachten dat hun laatste opdracht was: ze moesten op de bloemenveiling van Rijnsburg materiaal verzamelen voor een heuse bruidsjurk van bloemen én een bijpassend bruidsstuk.

Jurken, bokalen en meer

Presentator Kees Tol bezocht de kandidaten thuis tijdens het maakproces en stond versteld van de creativiteit. Alsof ze het al niet druk genoeg hadden, kregen ze van Kees nog een extra opdracht: ze moesten ook een eigen winnaarsbokaal van bloemen ontwerpen mochten ze uiteindelijk als overwinnaar uit de bus komen. Zuchtend en steunend nam het trio de opdracht aan.

Exit Jack

Tijdens de presentatie bleek al snel dat de creaties van Jack net iets te bescheiden en subtiel waren voor wat de jury voor ogen had. Hij viel af, waardoor de ultieme finalestrijd tussen Jelte en Mirjan ging. En toen was het nog niet klaar.

Laatste opdracht

Jelte en Mirjan kregen nog één uitdaging... Ze hadden een bokaal, nu moest er nog een boeket in komen. Binnen 5 minuten moest het af zijn en dat bleek een pittige strijd. Ook voor de jury, die verhit overleg moesten voeren om tot een overwinning te komen. Maar uiteindelijk, na veel lovende woorden, viel de keus op Mirjan omdat ze zichzelf heeft overtroffen in de acht weken durende show.

Eigen zaak

De overwinning was voor Mirjan extra zoet omdat ze, in tegenstelling tot haar concurrenten, van huis uit geen echte bloemstylistenopleiding heeft gevolgd. De nuchtere moeder van 2 kinderen werkt "gewoon" in een tuincentrum. Met de hoofdprijs van 25.000 euro gaat ze een eigen zaak starten. 

Reageren