Duitse documentaire over Jan Smit in de maak

16 augustus 2013 11:04 | amusement | Door Televizier

Jan Smit is hard bezig om zijn Duitse carrière weer nieuw leven in te blazen. De Duitse zender NDR legt het hele proces vast in een documentaire.

Jan Smit werkt momenteel aan de release van zijn album Ich Bin Da in Duitsland. Om ervoor te zorgen dat onze Oosterburen hier echt niet omheen kunnen maakt de Duitse zender NDR een documentaire over de zanger. Zo meldt RTL Boulevard.

FC Volendam

Voor de documentaire worden ook beelden in Nederland geschoten. Zo is er al een filmploeg in Volendam geweest. Zij gingen langs op de dijk en bij de selectie van FC Volendam. De documentaire wordt in totaal 90 minuten lang. Wanneer hij wordt uitgezonden is nog niet bekend.

Jantje Smit

De Duitsers kennen Jan Smit alleen nog als Jantje Smit, het kleine jongentje dat schlagers zingt. Anno 2013 wordt Smit gelanceerd als echte popster. Jan hoeft niet bang te zijn dat de Duitsers hem helemaal zijn vergeten. Tijdens de opnames van De Zomer Voorbij in Kroatië werd de zanger meerdere malen door Duitsers herkend en om handtekeningen en foto's gevraagd.

Meer over