Bad Banks

Duitse serie met Barry Atsma nagesynchroniseerd op Nederlandse tv

NPO 1 zendt de Duitse serie Bad banks in het Nederlands nagesynchroniseerd uit. Barry Atsma heeft zijn rol voor de gelegenheid nog eens ingesproken. Het gaat om een experiment.

Op de Duitse televisie wordt sinds jaar en dag alles nagesynchroniseerd. Daar spreken Leonardo DiCaprio en Jennifer Aniston vloeiend Duits. De NPO 1 wilde dat ook wel eens voor Nederland uitproberen en doet hetzelfde bij de bankenserie Bad banks. Gelukkig blijft Barry Atsma bij ons gewoon Barry Atsma.

Prominente plek

De NPO gaat het experiment aan in de hoop een breder publiek te trekken. Frans Klein, directeur video bij NPO: „We zijn benieuwd hoe de kijkers reageren. We hebben er veel vertrouwen in. Daarom geven we de nagesynchroniseerde versie een prominente plek op NPO 1.”

Het origineel kan ook

Kijkers die het origineel in het Duits willen zien, moeten uitwijken naar NPO Start of het digitale kanaal NPO 1 Extra.

Bad banks

In Bad Banks speelt Barry Atsma een beruchte bankier die bekend staat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid. De serie speelt zich af aan het begin van de Duitse bankencrisis. Gabriel Fenger, het personage van Barry, wordt aangenomen bij Investment Banking om de bank uit de problemen te helpen, maar dit verloopt niet heel soepel.

Bad banks wordt vanaf dinsdag 24 juli uitgezonden op NPO 1

Lees ook: Barry heeft de laatste tijd niet alleen maar stemmen ingesproken

Meer over:

Reageren