Heb ik al kak gezegd?

Dure fout in laatste dagfinale van De Slimste Mens

9 februari 2023 22:18 | amusement | Door Marjolein Vos

© Uitzendinggemist still
Wekenlang stond de maandag- tot en met donderdagavond in het teken van De Slimste Mens. Vanavond was de laatste aflevering waar iemand afviel en morgen is de grote finale. Voor een van de kandidaten liep de avond niet helemaal af zoals gepland. Een fout kwam deze persoon duur te staan.

Let op: Spoilers!

Score

Het was Anniek Pheifer die met vlag en wimpel naar de finale vloog voor Quinty Misiedjan en Mátyás Bittenbinder. Deze twee moesten het dus tegen elkaar opnemen in de finale van deze aflevering. Quinty was meerdere keren 'de slimste van de dag'. Vandaag moest ze dus Anniek voor zich dulden. 

Dagfinale

Mátyás stond voor Quinty in de finale, maar dapper vocht ze zich terug. Het ging zo goed dat ze op een bepaald moment zelfs voor stond met 66 seconden terwijl Mátyás er nog 29 over had. Vier antwoorden waren voor hem genoeg om Quinty weg te spelen. Bij een vraag over de leugendetector noemde hij een aantal antwoorden en paste vervolgens. Een nieuwe stand: 21 seconden voor Mátyás, 26 voor Quinty. Ze mocht nog iets zeggen, maar wist niets.

Foutje, bedankt

En dan maakt Quinty een grote fout. Ze vergeet om seconden weg te laten lopen zodat ze onder Mátyás komt en de volgende vraag als eerste mag beantwoorden. Ze zou dan maar twee goede antwoorden hoeven te geven. Ze besefte meteen dat ze een fout had gemaakt en riep: "Kak!" En nogmaals "kak". Ze bleef het herhalen: "Heb ik al kak gezegd?"

Over en uit

Mátyás die de bui al zag hangen dat hij weggespeeld zou worden, krijgt alleen de termen "man, man, man, man", eruit. En de nachtmerrie van Quinty wordt werkelijkheid als Mátyás inderdaad twee goede antwoorden geeft. 

Morgenavond is de finale van De Slimste Mens tussen Mátyás Bittenbinder, Anniek Pheifer en Martin Rombouts rond 20:30 uur op NPO 1. 

Meer over