DWDD huurt Mart Smeets in voor sportzomer

28 Augustus 2015 10:35 | amusement | Door Televizier

© ANP - Kippa - NOS

We hoeven volgend jaar Mart Smeets niet meer te missen in de sportzomer. De coryfee gaat 3 thema-avonden presenteren voor DWDD.

Mart Smeets presenteert samen met Matthijs van Nieuwkerk volgend jaar thema-uitzendingen over het EK voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. De Mart werd deze zomer node gemist door de kijkers die veelal niet helemaal tevreden waren over het nieuwe Tour de France-programma met Dione de Graaff en Gert van 't Hof.

Lange brief

Matthijs van Nieuwkerk vertelt dat het Mart zelf was die met het idee kwam. „Ik kreeg twee weken geleden een lange brief van hem, waarin hij schreef dat hij een plan had. Hij zei: er komt een reusachtige sportzomer aan, met EK Voetbal, Olympische Spelen en de Tour de France. Hij wilde kijken of hij daar met ons iets mee kon doen. We zijn met dat plan naar de Vara en de Publieke Omroep gegaan en we hebben voor elkaar gebokst dat we drie lange avonden mogen maken op NPO 1 over EK Voetbal, OS en de Tour. Lange uitzending van meer dan 2 uur per keer. Ik heb daarmee het gevoel dat we Mart een beetje de sportzomer teruggeven.”

Eten

DWDD heeft meer grootse plannen voor het komende jaar. De talkshow opent dit jaar een pop-up restaurant en brengt een kookboek uit met Robert Kranenborg. Op 10 oktober viert DWDD ook zijn tienjarig jubileum.

Meer over