DWDD opent volgend jaar tweede Pop-Up Museum

Na het grote succes van het eerste Pop-Up Museum richt DWDD in 2016 weer een tentoonstelling in in het Allard Pierson Museum.

DWDD zal volgend jaar opnieuw een Pop-Up Museum openen in het Amsterdamse Allard Pierson Museum. Net als bij de eerste editie zullen vaste gasten uit de talkshow als gastconservator elk een zaal inrichten met als thema 'verborgen kunstwerken'.

Carice van Houten

Elke gastconservator is aan een museum gekoppeld en kiest zelf werken uit die normaal gesproken in de depots verborgen blijven. Een van de vaste DWDD-gasten die meewerkt, is Matthijs van Nieuwkerks schoondochter Carice van Houten, die zich zal ontfermen over het Kröller-Müller Museum.

Paulien Cornelisse

De overige vaste gastconservatoren en hun musea zijn Wim T. Schippers (Universiteitsmuseum Groningen), Sander van de Pavert (Mauritshuis), Paul de Leeuw (Museum Boijmans van Beuningen), Beatrice de Graaf (Nationaal Militair Museum), Daan Roosegaarde (Het Scheepvaartmuseum), Robbert Dijkgraaf (Teylers museum en Museum Boerhaave), Paulien Cornelisse (Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum) en Sywert Van Lienden (Bonnefantenmuseum).

Pop-Up Museum

Het nieuwe Pop-Up Museum gaat open op 29 januari 2016. Het eerste Pop-Up Museum is nog een paar dagen te bezoeken: tot en met 25 mei.

Bekijk hieronder de aankondiging:

Reageren