DWDD redactie werkte boek Michel van Egmond tegen

16 November 2017 16:36 | amusement | Door Televizier

© Bob Bronshoff Westeinde 16 1017ZP Amsterdam

Michel van Egmond zou een boek schrijven over het leven achter de schermen bij DWDD, maar de sterauteur werd door de redactie van het programma tegengewerkt.

Het idee ontstond vorig jaar september toen Van Egmond en René van der Gijp te gast waren in het programma om Gijps' tweede biografie te promoten. De markante voetbalanalist opperde spontaan dat het een goed plan zou zijn als Michel een boek over DWDD schrijven zou. Matthijs van Nieuwkerk hapte direct toe.

Gesprekken

De insteek was dat Van Egmond een jaar mee zou lopen voor en achter de schermen om een goed beeld te kunnen schetsen van het reilen en zeilen bij 's lands best bekeken praatprogramma. Hij had na de uitzending al enkele gesprekken met Matthijs van Nieuwkerk gevoerd die nog steeds enthousiast was, maar de DWDD-redactie was een ander verhaal.

Nul op rekest

In gesprek met Lex Gaarthuis vertelt Van Egmond dat hij nul op het rekest kreeg: "Ik ben heel intensief met mijn hoofdpersoon bezig voor zo’n boek. Daarvoor heb ik wel enthousiasme en medewerking nodig. Op de redactie waren ze niet echt bereid om de deur open te zetten. Sterker nog: alle deuren gingen juist dicht. Niemand stond echt te trappelen. Het is een beetje doodgebloed. Maar het is niet uitgesloten dat het alsnog gebeurt als de tijd er rijp voor is.”