Edith Bosch sidekick Henry Schut tijdens de Zomerspelen in Rio

13 Mei 2016 11:35 | amusement | Door Televizier

© KRO

Tijdens de Zomerspelen in Rio de Janeiro deze zomer, schittert oud-judoka Edith Bosch als sidekick van Henry Schut bij het olympisch avondprogramma NOS studio olympic parc.

Het nieuwe presentatieduo ontvangt op het olympisch park in Rio iedere dag sporters, coaches en andere gasten. Daarnaast verzorgt oud-schaatser Erben Wennemars dagelijks de live-bijdragen voor het sportprogramma.

Sportvrouw

Ewoud van Winsen, chef d’équipe van de olympische ploeg van de NOS, over legt uit waarom Edith Bosch de gedroomde sidekick is: "Edith is een zeer ervaren olympiër: ze kwam vier keer uit op de Spelen en pakte daar ook nog eens drie keer een medaille."

Vol lof

Hij vervolgt: "Daarnaast heeft zij uitstraling, is ze welbespraakt en heeft ze een bijzondere kijk op topsport. En ook niet onbelangrijk: Edith is goed ingevoerd in de topsportwereld en kent vrijwel alle sporters van de huidige olympische generatie persoonlijk."

Judoka

Edith is erg blij met haar nieuwe baan: “Ik kan niet wachten om in deze rol naar de Spelen te gaan en daar onze Nederlandse helden te zien schitteren. Zo dichtbij en dit keer vanuit een hele andere kant, prachtig!” 

Henry

Waar het voor de oud-judoka de eerste keer is dat ze achter de desk plaatsneemt van NOS studio olympic parc, wordt het voor Henry Schut al de derde keer. In 2012 zat hij in Londen en twee jaar geleden was hij tijdens de Winterspelen in Sotsji. Dit jaar komt hij dus live vanuit het zonnige Rio.

Succesvol

Edith Bosch stopte in het voorjaar van 2013 met topsport. Ze werd onder meer wereldkampioen, vier keer Europees kampioen, deed vier keer mee aan de Olympsiche spelen en won hierbij drie Olympische medialles. 

Van donderdag 4 tot en met zondag 21 augustus is Studio olympic parc rond 23.00 uur te zien op NPO 1. 

Meer over