Edith Bosch wint Expeditie Robinson 2013

Edith Bosch is de winnares geworden van Expeditie Robinson 2013. De ex-judoka won met overtuiging de laatste spannende finaleproef van Geraldine Kemper en Anna-Alicia Sklias. 

Het was toch nog een verrassende ontknoping, doordat de laatste weken het hardnekkige gerucht ging dat BNN-gezicht Geraldine zou winnen. Het verhaal werd de wereld in geholpen door Maxim Hartman van het duo Rembo en Rembo. Gisteravond gaf de presentator op Twitter toe alles uit zijn duim gezogen te hebben:

 

Trots op deelname

Edith heeft een bedrag van maar liefst 50.000 euro gewonnen. Maar het is vooral de prestatie in het programma die haar ontzettend trots maakt. Bosch versloeg uiteindelijk vijftien andere deelnemers in de avonturenstrijd op een onbewoond eiland in Maleisië. ‘Je bent op zo'n eiland gewoon mens’, aldus de winnares.

Uit de comfortzone

Vlak voor haar deelname aan Expeditie Robinson vertelde de stoere Bosch tegen het AD ‘ver buiten haar comfortzone te zijn gegaan'. 'Mensen zien me altijd alleen in mijn judopak', aldus Edith.  Maar de kijker heeft ontdekt dat Edith best wel een meisje-meisje is.  

Bikini-strijd

Expeditie Robinson 2013 schreef tv-geschiedenis want voor het eerst stonden er drie stoere dames in de finale. Kees Boot moest net voor de halve finale vertrekken waardoor er dus een echte ‘bikini-strijd’ ontstond.

Deelnemers

Zestien bekende Nederlanders namen dit jaar deel aan het avonturenprogramma: Geraldine Kemper, Jan Versteegh, Zimra Geurts, Géza Weisz, Kees Boot, Rapper Sef, Veronica van Hoogdalem, Rapper Negativ, Sanne Vogel, Anna-Alicia Sklias, Edith Bosch, Everon Jackson Hooi, Valentijn de Hingh, Hans Ubbink, Robert Kranenborg en Paulien Huizinga.

Seizoen 15

Dames blijken bijzonder goed te zijn in het avonturenspel want Fatima Morero de Melo was vorig jaar de winnares. Met de bijzondere finale eindigde alweer het veertiende seizoen van Expeditie Robinson. Volgend jaar komt er weer een editie, maar dan met alleen Nederlandse deelnemers. Dennis Weening is er gewoon weer bij als presentator, maar de Belgische presentatrice Evi Hanssens wordt vervangen door BNN-babe Nicolette Kluijver.

Reageren