Interview

Edsilia Rombley over Liedje op het Eerste Gezicht: 'Heb zelfs mijn zus opgegeven'

5 november 2022 10:00 | amusement | Door Ernest Marx

© William Rutten

Samen met Wendy van Dijk presenteert Edsilia Rombley de nieuwe datingshow Liedje op het Eerste Gezicht. Hierin zingen vrijgezelle mannen en vrouwen tijdens hun allereerste ontmoeting een romantisch duet met elkaar.

Waar draait het programma om?

“Het is een muzikale datingshow waarin drie vrijgezelle mannen ieder een duet zingen met drie vrijgezelle vrouwen. Ze bereiden zich afzonderlijk van elkaar voor op de liedjes. De man en vrouw zien elkaar pas voor het eerst als ze halverwege hun duet naar het danspodium lopen. Na het zingen dansen ze daar nog even met elkaar. Op basis daarvan moeten ze uiteindelijk kiezen wie van de drie vrijgezellen zij het leukst vinden. Als de keuze wederzijds is, krijgt het stel een mooi geldbedrag om samen op een echte date te gaan.”

De kijker ziet dus per aflevering negen optredens?

“Inderdaad, maar er is meer. Vooraf hebben de vrijgezellen uitvoerig met de redactie besproken op wat voor type ze vallen. Op basis daarvan is gezocht naar mannen en vrouwen die bij elkaar kunnen passen. Dat is allemaal opgenomen. We laten ook beelden zien van de muzikale voorbereidingen én we spreken uitvoerig met familieleden. Die geven backstage vaak hun ongezouten mening over de andere vrijgezellen. Ook tijdens de optredens hoor je ze speculeren over wie wel of niet past.”

Je presenteert dit samen met Wendy van Dijk. Hoe is dat?

“Superleuk. We kennen elkaar al meer dan twintig jaar, dus als we elkaar zien is het sowieso al heel gezellig. We hebben geen afgebakende taakverdeling. De ene aflevering sta ik bij de mannen en Wendy bij de vrouwen en de volgende keer is dat andersom. Het is dus echt een duopresentatie.”

Ben je zelf een beetje fan van datingshows?

“Er zijn er natuurlijk ontzettend veel, zoals B&B Vol Liefde, First Dates en Boer Zoekt Vrouw. Maar ik ben geen vaste kijker.”

Hou je wel van koppelen?

“Ik doe dat privé heel graag. Ik heb bijvoorbeeld eens twee bekenden van mij gekoppeld die trouwden en zelfs een kind kregen. Helaas zijn ze inmiddels gescheiden. Als mijn vriendinnen een date hebben, vind ik het sowieso altijd superleuk om te kijken hoe ik de combinatie vind. Daarom past Liedje op het Eerste Gezicht ook zo goed bij mij. Ik heb zelfs mijn eigen zus Michealine opgegeven.”

Heeft ze ook daadwerkelijk meegedaan?

“Jazeker. Zij is altijd wel in voor gekkigheid. Ze kan goed zingen en ze is vrijgezel. Omdat het bij haar elke keer misgaat in relaties, dacht ik: misschien is dit wel wat voor haar. Het was ook voor mij heel spannend, omdat ik tijdens de opnames weggehouden werd bij de mannen. Ik had dus ook geen idee wat voor types het waren. Hoe dat uitpakt, is allemaal in de uitzending te zien. Dit is gewoon een leuk en luchtig programma, het is geen wedstrijd om wie het beste zingt. De deelnemers vinden het gewoon heel leuk om bij ons drie muzikale dates te hebben en soms komt er nog een fijne liefdesmatch uit voort ook.”

Liedje op het Eerste Gezicht is vanaf zaterdag 5 november 2022 wekelijks om 20:00 uur te zien op SBS6.

Meer over