Alles op z'n kop bij RTL

Edson da Graça presenteert nieuwe spelshow Upside Down

14 oktober 2023 10:16 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP

Na het succes van The Floor zet RTL Edson da Graça in voor een nieuwe spelshow. In Upside Down gaan twee teams de strijd met elkaar aan in een studio die letterlijk op z'n kop staat.

Anders dan in The Floor, waarin onbekende kandidaten het tegen elkaar opnemen, worden er voor Upside Down BN'ers en hun families gestrikt.

Over Upside Down 

Het AD weet te melden dat de makers van EndemolShine Nederland het ondersteboven-concept niet alleen doorvoeren in het decor, maar ook in de vragen. Naast het uitvoeren van opdrachten zoals op z'n kop een kop koffie inschenken, moeten de families ook quizvragen beantwoorden. Kunnen de deelnemers bijvoorbeeld zien of een foto op z'n kop staat of niet? 

The Floor 

Edson zit er qua tv-klussen warmpjes bij. Zo heeft RTL een tweede seizoen van The Floor besteld en is de presentator ook als jurylid te zien in Holland's Got Talent. Of Upside Down net zo'n succes wordt als The Floor, moet in 2024 gaan blijken. Een exacte startdatum van de spelshow is nog niet bekend. Dat de eerste opnames er al op zitten, is wel duidelijk: afgelopen zomer werd er publiek gezocht voor 'de nieuwe feelgood gameshow van RTL 4'. 

Meer over