Radio 538

Edwin Evers neemt afscheid

21 december 2018 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP

Niet meer verplicht om acht uur ’s avonds naar bed. Daar verheugt Edwin Evers zich nog het meest op. Zijn laatste show op Radio 538 wordt een marathonuitzending van 12 uur op radio én tv.

1. In juli kondigde je - redelijk emotioneel - je afscheid aan.
Al gewend aan het idee? “Ja hoor, sindsdien maken we nog elke dag het programma, dus eigenlijk ben ik er niet mee bezig. Ik heb mijn kindje afgestaan, niet omdat de luistercijfers niet meer goed zijn, maar omdat ik eraan toe was. Natuurlijk ga ik dingen missen. Om negen uur hebben wij al meer gelachen dan de meeste mensen op een hele dag. Ik werk met een geweldig team, je denkt er niet over na, dat is er gewoon, en straks dus niet meer.”

2. Hoe ziet de marathonuitzending eruit?
“Het lijkt op de jubileumuitzending die we maakten bij ons 15-jarig bestaan op Radio 538. Een van de mooiste uitzendingen in mijn carrière. Dit keer zijn we er van zes uur ‘s ochtends tot zes uur ’s avonds, ook live op SBS6 en TV 538. Het wordt een feest, met veel oude bekenden en livemuziek. Er komt vast links en rechts nog wel een toespraakje, maar ik wil geen veren in mijn reet of sentimentele toestanden. Ik ben tenslotte de enige die stopt, sidekick Jelte en nieuwslezer Henk gaan door met mijn opvolger Frank Dane, en sidekicks Rick en Niels gaan naar Veronica.”

3. Waar verheug je je op?
“Op de avonden. Dat ik niet meer om acht uur naar bed hoef. Ik moest er op tijd inliggen, als je dat niet doet betaal je daar een prijs voor, zeker als je wat ouder wordt. Ik wil meer muziek gaan maken. Met constant een programma in je nek, komt daar niet veel van terecht. Ik ben heel benieuwd wat er gebeurt als ik daar 100 procent voor kan gaan.”

4. Kun je nog uitslapen, na 21 jaar ijzig vroeg op?
“De afgelopen jaren had ik elk jaar zes weken achter elkaar vrij. Binnen die tijd redde ik het niet eens om in een normaal slaapritme te komen, dus ja, dat zal wel tijd kosten.”

5. Is het een definitief afscheid?
“Nee, ik denk dat ik wel weer radio ga maken, maar nu wil ik eerst helemaal vrij zijn, zonder verplichtingen. Ik hou alle aanvragen af. Hoe voelt dat straks in mei of juni? Mis ik het dan verschrikkelijk? Op dit moment kan ik het niet inschatten, ik zie wel wat er gebeurt. Ik heb twintig jaar in een harnas geleefd. Dat wil ik afwerpen.”

6. Frank Dane is je opvolger in de ochtend van Radio 538, ga je hem volgen?
“Ik zet er niet mijn wekker voor, maar ik volg hem zeker. Ik hoop dat het hem goed gaat, ik heb een geweldige tijd gehad en dat gun ik hem ook. Natuurlijk wordt het voor veel luisteraars wennen, maar ik heb vertrouwen in Frank. Hij is een groot radiotalent. Het is een fijn idee dat het programma door zo iemand wordt overgenomen.”

Evers staat op, vrijdag - Radio 538, SBS6 en TV 538 • 6.00 uur

Meer over