Edwin Evers stopt met zijn ochtendshow op Radio 538

23 maart 2018 09:12 | amusement | Door Televizier

© ANP

Hij maakt veruit de populairste ochtendshow op de radio. Toch gooit Edwin Evers de handdoek in de ring. Hij stopt met Evers staat op.

De geruchten gingen al een tijdje en Edwin Evers bevestigde ze vrijdagochtend zelf. Na 21 jaar stopt hij met zijn ochtendshow. Hij gaat nog door tot het einde van dit jaar. Edwin vertelde dat dit de allermoeilijkste beslissing uit zijn leven was maar dat hij na al die jaren toe is aan een wekker die minder vroeg afgaat: „De jas begint een beetje te knellen. Ik heb behoefte aan een leven dat iets minder in het teken staat van de klok.”

Aan alle goeie dingen komt een eind

Het besluit werd 3 weken geleden genomen. „Ik heb het gevoel dat ik het feestje van mensen verpest. Ik realiseer me dat mijn besluit consequenties heeft, ook voor de mensen met wie ik werk. Maar de beslissing is onvermijdelijk. Aan alle goeie dingen komt een eind. Maar als je een keer stopt, doe het dan als het programma staat als een huis. En dat staat het.”

Hoogtepunt

De 46-jarige Edwin stopt zo'n beetje op het hoogtepunt van zijn carrière, vorig jaar vierde hij nog het grootste marktaandeel ooit. Bijna 25% van de 20 tot 49-jarigen die 's ochtends naar de radio luisterden deden dat naar Evers staat op.

Meer over