Seizoen 11

Een heel nieuw seizoen van The Great British Bake-Off begint!

27 mei 2021 11:47 | amusement | Door Irma Tomas

© Channel 4
Het elfde seizoen van The great British bake off is een interessante mix van opvallende kandidaten, nieuwe thema’s en een opgefrist presentatieteam. Het drama in de tent is ouderwets.

Een twintigjarige Schot met een lactose-intolerantie die ‘luistert’ naar zijn taarten, een deftige vijftiger die ondanks forse tegenslag zielsgelukkig van zijn kopje thee nipt. En dan doet er nog een theaterproducent mee, die de ene sarcastische opmerking na de andere maakt.

Gezamenlijke quarantaine

The great British bake off heeft voor het elfde seizoen genoeg smaakmakers in huis. Van het begin af aan vormen zij een hechte groep. Logisch, want waar Heel Holland bakt spatschermen inzette tegen de verspreiding van het coronavirus, gingen de Britten wekenlang in een hotel in gezamenlijke quarantaine. Afgezonderd van familie en vrienden en met elke twee dagen opnames is hun deelname op z’n zachtst gezegd een uitdaging.

Paul en Prue

Ze moeten zich van hun beste kant laten zien, want juryleden Paul Hollywood en Prue Leith houden geen rekening met de omstandigheden. Sterker, ze hebben een nog strengere bril op dan voorheen.

Retro-ijstaart

Er is meer veranderd in het populaire programma. Na het vertrek van comédienne Sandi Toksvig vormt presentator Noel Fielding nu een olijk duo met Little Britain-komiek Matt Lucas, en voor de eerste keer in de Bake off-geschiedenis gaan de deelnemers aan de slag met Japanse traktaties en jaren 80-klassiekers. Zo moeten ze een retro-ijstaart maken op de twee na heetste dag ooit in Groot-Brittannië gemeten.

Flygate

Een zorg voor later, eerst moeten de kandidaten de openingsaflevering doorkomen. Ook dat blijkt flink zweten. Als een kandidaat een onschuldige vlieg wil wegjagen, slaat ze de ananastaartjes van haar concurrent van het dienblad. ‘Flygate’ is geboren. Voor het spektakelstuk moet een sprekend lijkende taartbuste van hun idool op de werkbanken verschijnen. Een eetbare Freddie Mercury of David Bowie beeldhouwen blijkt net zo ingewikkeld als het klinkt.

THE GREAT BRITISH BAKE OFF | NPO 1 | 20.35 uur

Meer over