'Run, Sven, run!'

Een Huis Vol-kijkers leven mee met nieuw gezicht in familie Jelies

27 juli 2022 14:46 | amusement | Door Faye Heijnis

© Stijn Ghijsen
Kijkers van Een Huis Vol zagen dinsdagavond een nieuw gezicht in de familie Jelies. Dochter Aida heeft een vriendje en dat betekent dat Johan en Janneke voor het eerst een 'schoonzoon' hebben. Dat vindt vooral paps prachtig.

"Dit is 'm! Dit is de vriend van Aida!", introduceert Johan de jongen voor de camera's Een Huis Vol

Warm welkom van familie Jelies in Een Huis Vol 

Nog voor de jongen voor de camera's verschijnt, spreekt Johan al lyrisch over het vriendje van zijn 14-jarige dochter Aida: een jongen uit haar klas, die Sven heet. Een 'knappe en heel lieve jongen', aldus Johan. Aida vindt pa wel iets te enthousiast. "Mijn vader zegt de hele tijd: 'Pak hem nou eens vast en geef hem een grote smakkerd'." 

Eerste schoonzoon voor Johan en Janneke Jelies

Aida is de eerste van haar acht broers en zussen die een kalverliefde heeft. Ook moeder Janneke is blij met het vriendje van haar op een na oudste dochter en dus haar eerste 'schoonzoon': "Als Aida haar eerste zoentje krijgt, dan gun ik het haar met die jongen. Dan krijgt Aida voor de rest van haar leven een hele lieve herinnering. Ze heeft het goed getroffen." 

Sven in Een Huis Vol 

Na de opgetogen introductie van Johan, doet Sven ook even zijn zegje voor de camera. "We hebben nu een jaar en twee maanden ongeveer. Het blijft heel leuk met Aida. Ik hoop dat het nog lang aan blijft." 

Kijkers hebben een beetje medelijden met Sven. Wat overdonderend allemaal, misschien? En ze denken te weten waarom Johan écht zo enthousiast over hem is...

Maar Johan is gewoon een oprechte lieverd, wat eigenlijk al oud nieuws is.

Het nieuwe seizoen van Een Huis Vol is dagelijks om 19.00 uur te zien op NPO 1.

Meer over