Familie Nagelkerke

Een nieuw seizoen van Een Huis Vol

Sommige ouders worden al gek van twee kinderen, de Brabantse familie Nagelkerke niet eens van acht. Het nieuwe gezin van dit seizoen van Een huis vol heeft er ook nog vier ondernemingen bij.

Eén aflevering hebben Jan (41) en Sofie (39) Nagelkerke uit Oudenbosch samen gekeken, voordat ze besloten mee te doen aan Een huis vol. Jan: “Ik vond het niet zo speciaal. Voor ons is het allemaal normaal.” Maar Sofie begrijpt wel dat mensen het bijzonder vinden dat ze acht kinderen hebben. “We trekken veel bekijks,” vertelt ze. “Als we op het vliegveld lopen met alle kinderen en hun koffertjes lijken we wel een attractie.”

Zwanger op m'n best

Vaak krijgen ze dezelfde vragen. Zijn ze een samengesteld gezin? Of gelovig? “Maar dat is niet zo. En als we vertellen dat we allebei werken, is de verbazing nog groter,” vertelt Sofie. Ze hadden nooit verwacht dat ze zoveel kinderen zouden krijgen. Maar toen de eerste na drie jaar eindelijk kwam, volgden de anderen snel. “Ik voel me zwanger op m’n best. Ik heb volop energie, krijg allerlei ideeën en heb snelle bevallingen.” Jan wilde na de zesde niet nog een kind, Sofie wel. Jan: “Uiteindelijk stemde ik in, als ik me daarna gelijk zou laten steriliseren.” Maar toch raakte Sofie weer zwanger. Sofie: “Blijkbaar kan zoiets automatisch herstellen.”

Lunchroom

Naast acht kinderen hebben Jan en Sofie een ijssalon, bakkerij, chocolaterie en lunchroom, waar ze beiden werken. Het is aanpoten, maar zwaar vinden ze het thuis niet. “Sommige ouders van twee hebben het drukker dan wij met acht,” zegt Jan. “Het runnen van de bedrijven is hectischer dan ons gezin. Het scheelt ook dat ze heel zelfstandig zijn. Zelfs onze vierjarige dochter smeert haar eigen boterhammen.”

Russisch roulette

Nu rest er nog één discussiepunt: komt er nog een Nagelkerke bij of niet? Jan: “Sofie wil wel, ik niet.” Sofie: “We nemen geen maatregelen, dus we zeggen wel eens voor de grap dat Russische roulette het zal bepalen.”

Een huis vol | maandag-vrijdag | NPO 1 | KRO-NCRV | 19.20

Meer over:

Reageren