Een Tegen 50

Een Tegen 100 past format aan wegens coronacrisis

29 mei 2020 09:44 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Grote spelshows met publiek lijken onmogelijk in tijden van corona, maar Een tegen 100 keert hoe dan ook terug op de buis. Al gaan er wel wat dingen veranderen. 

Bij RTL Boulevard vertelde Caroline Tensen over het nieuwe seizoen dat tevens 't twintigste jaar van het spelprogramma is.

1 tegen 50

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus hebben de makers wel de nodige aanpassingen gedaan. 100 mensen in het publiek is nog niet toegestaan, daarom wordt het spel dit jaar omgedoopt tot Een tegen 50. Het publiek zit verspreid over de tribunes en als iemand naar beneden moet om het spel te spelen, moet de hele rij preventief even aan de kant. 

Hulplijn minder

Naast de logisitieke uitdagingen zitten de makers met een nieuw probleem bij Een tegen 50. Het is namelijk een stuk makkelijker om maar de helft van de normale 100 tegenstanders weg te hoeven spelen. Het is nog niet duidelijk hoe dit gecompenseerd gaat worden: of er is minder geld te verdienen, of ze maken het spel lastiger door bijvoorbeeld een hulplijn weg te halen.

Race tegen de klok

Het wordt hoe dan ook stressen, want de opnames mogen pas per 1 juli beginnen. Op die datum mogen van de overheid weer 100 man in 1 ruimte samenkomen en dat aantal is nodig om naast de kandidaten en Caroline ook de productiecrew erbij te laten zijn. De eerste aflevering van Een tegen 50 is echter al op 5 juli te zien bij RTL 4, dus het is aanpoten geblazen.

Meer over