Eendagsvliegen

Ze kwamen ooit vol hoop op een machtige acteercarrière Goede Tijden Slechte Tijden binnen wandelen, maar hun faam was van korte duur. Waar zijn de eendagsvliegen van GTST ze gebleven?

Joost Buitenweg (Rien Hogendoorn)

Joost maakte snel naam als de eerste soapschurk van Nederland, Rien Hogendoorn, maar in 1992 vertrok hij na twee jaar definitief hij uit GTST om zijn heil elders te zoeken. Dat lukte redelijk met de comedy Sam Sam, maar Joost verdween al snel helemaal uit beeld. Vorig jaar acteerde hij voor het eerst sinds lang weer in de EO-kinderserie Verborgen Verhalen. Joost heeft ook een eigen bedrijf waarmee hij vooral bedrijfsfilms maakt en hij geeft acteerles.

Bestel hier Seizoen 20 van Goede Tijden Slechte Tijden >>

Afbeelding

Jimmy Geduld (Arthur Peters)

Jimmy speelde negen jaar in de soap, maar vertelde pas dit jaar wat de echte reden was van zijn vertrek in 2000. De acteur was zo verslaafd aan de cocaïne dat hij dagenlang niet kwam opdagen op de set zodat de verhaallijnen stil lagen. Hij werd na twee waarschuwingen ontslagen. Daarna zat Jimmy nog met soapcollega’s Winston Gerschtanowitz, Michiel de Zeeuw en Chris Zegers in boyband 4Fun en presenteerde hij de Verjaardagsshow. Toen dat ophield, stopten ook de verdiensten en kwam Jimmy door zijn verslaving terecht in de schuldsanering. De acteur ging afkicken in Schotland en is nu al zeven jaar clean. Een nieuwe carrière als makelaar in Amsterdam liep goed, maar tegewoordig is hij interventionist, een beroep dat voor kort alleen in Amerika werd uitgeoefend. Jimmy wordt door de familie van een verslaafde gevraagd om hun zoon/dochter/broer/zus te helpen. In Amerikaanse films komt nog wel eens een ‘intervention’ voor.

Afbeelding

Philip Ivanov (Che Azalaia)

Hij speelde in 1998 slechts een jaar in Goede Tijden Slechte Tijden als het liefje van Angela Schijf maar maakte toch een onuitwisbare indruk. De acteur vertrok omdat hij niet kon wennen aan de bijkomende roem. Toch speelde Philip in 2009 nog in de serie Vuurzee en later presenteerde hij een kinderprogramma bij Jetix. Ook maakte hij theater. De inmiddels 34-jarige Philip lijkt nu bezig aan een comeback. Na drie jaar radiostilte speelde hij dit jaar in een aflevering van de tv-serie Van God Los en in de tv-film Cop vs Killer.

Afbeelding

Bart Ettekoven (David Harkema)

Als David Harkema was Bart Ettekoven een naar en vervelend mannetje. Vooral die arme Helen Helmink moest het ontgelden. Zij werd levend begraven door David. Bart Ettekoven moest dat schurkenimago na zijn tijd bij GTST af zien te schudden en deed dat met de Top 40 op tv. Daarna verkaste Bart naar een plek achter de schermen. Hij werd eindredacteur van SBS Shownieuws en voice over bij de zender. Daarna vertrok hij naar concurrent RTL Boulevard en sinds deze zomer is roddelkoning Bart adjunct hoofdredacteur van het blad Weekend.   

Afbeelding

Daniël Daniël (Wim Zomer)

Wim Zomer had al in een paar series gespeeld voordat hij in 1990 in Goede Tijden verscheen, toch werd hij pas wereldberoemd in Nederland als Daniël Daniël. Dat hield hij 9 jaar vol en daarna verdween Wim Zomer van de radar. Met een goede reden, hij werd circusdirecteur. Ieder jaar organiseert Wim het Apeldoornse Wintercircus. Dat houdt hem de helft van het jaar bezig. Daarnaast bezoekt hij ook nog scholen om lezingen te geven over hoe je films maakt. Een paar jaar geleden vroegen makers van GTST Wim nog een keer terug te komen als Daniël Daniël. Hij weigerde resoluut. „Dat zou mosterd na de maaltijd zijn.”

Afbeelding
GTST Seizoen 1
Bestel >>
Afbeelding
GTST Seizoen 2
Bestel >>
Afbeelding
GTST Seizoen 3
Bestel >>
 
Afbeelding

GTST Seizoen 4
Bestel >>
 
Afbeelding

GTST Seizoen 5
Bestel >>
 
Afbeelding

GTST Seizoen 6
Bestel >>

Reageren