Eerbetoon aan jonge verongelukte wereldreizigers in BNN's Break Free

22 maart 2016 15:10 | amusement | Door Televizier

© Esther Meijer ¬© www.esthermeijerfotografie.nl

In de vijfdelige BNN-documentairereeks brengt Chris Zegers samen met familie en vrienden een eerbetoon aan jonge verongelukte wereldreizigers. 

Elke aflevering wordt er stilgestaan bij een jong persoon die besloot op avontuur te gaan in het buitenland, maar daarbij op tragische wijze om het leven kwam.

Leven gevierd 

In Break Free wordt hun intense, veel te vroeg beëndigde leven postuum gevierd in een poging de herinnering levend te houden. "In Break Free kijken we met vrienden en familie vooral naar de persoon van vóór het ongeluk. Wat was het voor iemand? Wat kunnen we van hem of haar leren? Hoe willen de nabestaanden hem of haar herinneren?", vertelt presentator Chris Zegers.

Hun laatste reis 

Documentairemaker Geertjan Lassche reist met dierbare nabestaanden naar de plek waar iemand zijn leven vierde: "Met direct betrokkenen maken we hun laatste reis nog een keer. Als herinnering en als eerbetoon. Zonder voorbij te gaan aan het verdriet en het gemis, is deze serie vooral een ode van familie en vrienden aan het leven waar hun dierbare zo van genoot."

Droomreis 

In de eerste aflevering staat Laurens Higler (26) centraal. Hij had de droom om met twee vrienden de wereld rond te zeilen. De droomreis die ze maakten, eindigde op Puerto Rico. Vlak voor de terugreis, net toen iedereen dacht dat alle gevaar geweken was, kwam Laurens om het leven.

Portretten 

In de tweede uitzending het aangrijpende verhaal van Lisanne Froon (22), die samen met vriendin Kris in Midden-Amerika vrijwilligerswerk wilde doen. Bij een tocht door de jungle kwam ze op tragische wijze om het leven. Haar broer Martijn volgt haar laatste voetsporen in Panama en brengt een indrukwekkend eerbetoon. In de afleveringen daarna volgen portretten van Ken Boogers (25) in Nieuw-Zeeland, Danaë Moons (29) in Borneo en Martijn Seuren (32) in de Italiaanse Alpen.

Break Free is vanaf 31 maart vijf weken elke donderdag om 21.00 uur te zien bij BNN op NPO 3. 

 

Meer over