Pijnlijk

Eerste afvaller Expeditie Robinson schrikt zich kapot na wegstemmen: ‘Dit is écht een eye-opener’

4 september 2023 11:44 | amusement | Door Esther Hut

© RTL

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is weer van start en hoe! Het gaat meteen hard tegen hard en de eerste afvallers zijn al een feit. Voor de eerste afvaller na de eerste stemronde kwam het nieuws als donderslag bij heldere hemel.

Let op: dit artikel bevat spoilers! 

Mark Baanders

Voor Mark Baanders was er geen vuiltje aan de lucht. Hij werkte zich op het eiland meteen uit de naad, zocht hout, ving vissen, dus opzich niet echt een reden om de Powned-verslaggever op het eerstvolgende vliegtuig naar huis te zetten. Toch viel na lang wikken en wegen bij de andere deelnemers toch de keuze op hem.

Eerder in de uitzending werden Eva Simons en Iris van Lunenburg al verbannen uit de groep en naar afvallerseiland gestuurd. En dat terwijl alle vrouwen met elkaar hadden afgesproken om zo ver mogelijk te komen door niet op elkaar te stemmen.

Verbazing alom

Toen het gekonkel begon en het tussen Jaimie en Mark zou gaan, werd de knoop snel doorgehakt om Mark weg te stemmen. De verslaggever zag dit totaal niet aankomen en kon alleen maar met grote ogen en zijn mond wijd open kijken naar zijn teamgenoten.

Hebben jullie dit onderling afgesproken?” vraagt hij nog en begint er hard om te lachen. “Dat is écht een eye-opener.”

Naïef

Als Mark afscheid heeft genomen van de anderen vertelt hij aan Art en Nicolette dat hij juist niet mee wilde doen aan alle politieke spelletjes. “Die naïviteit, daar ben ik blij mee. Dat maakt mij ook een heel vrolijk mens. Dat dit gebeurd is waardoor je als mens hard wordt, en misschien je naïviteit verliest. Maar ik hoop mijn naïviteit niet te verliezen,” zegt hij.

Gelukkig voor Mark zit zijn avontuur er nog niet op en mag hij zich voegen bij Eva en Iris op Afvallerseiland. Hassan Slaby heeft zijn avontuur op het eiland wel vroegtijdig moeten afbreken vanwege een blessure aan zijn arm.

Expeditie Robinson is elke zondag te zien om 20:00 uur op RTL4. Afleveringen zijn ook terug te kijken op Videoland. 

Meer over