Kunnen nog geen ei bakken

Eerste beelden van De Kookklunzen

4 december 2022 08:47 | amusement | Door Marjolein Vos

© William Rutten
Vanaf 8 december start een nieuwe serie De Kookklunzen op SBS6. Elke week krijgen deelnemers alles tot hun beschikking om een feestdiner op tafel te zetten. Alleen 1 probleem. Ze kunnen nog geen ei bakken. Met behulp van topchefs, de beste ingrediënten en een riante keuken proberen ze een feestmaal te koken.

De presentatie van De Kookklunzen is in handen van Gordon. Shownieuws toonde de eerste beelden.

Concept

Iedere aflevering zien we zes kandidaten. Ze zijn opgegeven door wanhopige partners, vrienden of familieleden óf door henzelf. Via een beeldscherm mogen topchefs waaronder Herman den Blijker aanwijzingen geven, maar verder is het voor hun ook toekijken. Herman den Blijker neemt het met zijn team van drie personen iedere week op tegen een andere chef met drie personen. 

Jury

Het startsein voor de klunzen is een tas met ingrediënten en een menu dat ze van Gordon uitgereikt krijgen. En dan is het tijd om te koken. De maaltijden worden beoordeeld door een wisselend vijfkoppig jurypanel van BN’ers die allemaal een connectie hebben met koken: Meneer Reimers, Donnie, tv-kok London Loy, Tooske Ragas, Roberta Pagnier, Ellemieke Vermolen en chef Vanja van der Leeden.

Geldprijs

Per gang is 3.000 euro te winnen voor de winnende brigade. Na drie gangen is dan duidelijk wie er het meeste geld bij elkaar heeft gekookt. 

De Kookklunzen is vanaf donderdag 8 december wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS6

Meer over