Twee speciale gasten

Eerste namen nieuw seizoen De Slimste Mens bekendgemaakt

27 juni 2022 11:34 | amusement | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

Nog een paar weken en dan begint het nieuwe seizoen van het populaire spelprogramma De Slimste Mens. In de aanloop daarvan heeft de KRO-NCRV zojuist de eerste namen bekendgemaakt die zullen plaatsnemen in de stoelen.

Schrijfster Femke van der Laan, politiek verslaggever Thomas van Groningen en presentator Tim Senders zullen het spits afbijten in de eerste aflevering.

Thomas Krol

Daarnaast zien we RTL Boulevard-verslaggever Rob Goossens, Amerika-correspondent Michiel Vos, zangeres Carolina Dijkhuizen, modeontwerper Bas Kosters, Goldband-zanger Milo Driessen, olympisch schaatskampioen Thomas Krol, LINDA.meiden-hoofdredacteur Mandy Woelkens en actrice Soumaya Ahouaoui een poging doen om Jacob Derwig, die vorig seizoen won, op te volgen.

Philippe Geubels

Omdat het de twintigste editie van het programma is, doet een aantal kandidaten mee die een bijzondere link hebben met de populaire kennisquiz. Onder andere komiek Philippe Geubels neemt plaats in een van de stoelen. Hij is al jaren jurylid bij de Vlaamse variant van De Slimste Mens. Ook zien we Anniko van Santen, presentatrice van Opsporing Verzocht, voorbijkomen. Zij won in 2009 De Slimste bij RTL 4.

De Slimste Mens: All Stars

Eerder werd bekendgemaakt dat dit jubileumseizoen van De Slimste Mens twee series kent. Naast de reguliere editie is er ook een All Stars editie die online te zien is vanaf 22 juli op NPO Start. Hier nemen onder andere Klaas Dijkhoff, Francis van Broekhuizen, Owen Schumacher en Stefano Keizers het tegen elkaar op.

De quiz wordt als vanouds geleid door Philip Freriks en Maarten van Rossem.

De Slimste Mens is vanaf maandag 11 juli om 20:30 uur te zien op NPO 2.

Meer over