Eigen huis & tuin 'gewoon' weer met drie presentatoren

17 Augustus 2016 13:26 | amusement | Door Televizier

Klusprogramma Eigen huis & tuin keert zaterdag 27 augustus terug bij RTL 4. Vorig jaar stonden er zes presentatoren aan de start, maar komend seizoen laat RTL dit idee alweer varen. Het programma gaat terug naar het gewone aantal van drie presentatoren. 

Eigen huis & tuin wordt sinds mensheugenis gepresenteerd door drie man: een algemene presentator, een klusexpert en een tuinman. Vorig seizoen vond RTL het nodig om de presentatie door zes man te laten doen, maar van dat idee zijn ze na één seizoen teruggekomen.

Lodewijk Hoekstra

Het grootste slachtoffer lijkt tuinier Lodewijk Hoekstra te zijn. De tuinman vertrok omdat hij het oneens was met de duopresentatie die vorig seizoen werd ingevoerd. Dit seizoen gaat Tom Groot alleen verder in de tuin. Evelyn Struik gaat als algemene presentatrice verder zonder Froukje de Both, klusser Thomas Verhoef neemt afscheid van Miranda Leijstra. 

Klussen met BN'ers

Het komende seizoen Eigen huis & tuin bevat een nieuwe rubriek, waarin thuis bij BN'ers wordt geklust. In de eerste aflevering is het team te gast bij Radio 2-dj Gerard Ekdom, die een stukje tuin heeft waar hij geen raad mee weet. Thomas weet dat wel en bouwt samen met Gerard een zwevend hemelbed. 

Het nieuwe seizoen Eigen huis & tuin begint op zaterdag 27 augustus bij RTL 4. 

Meer over