Succes!

Eigen kookshow op RTL4 droom die uitkomt voor Miljuschka

15 juni 2020 13:59 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Roland J. Reinders
Miljuschka Witzenhausen begint maandag aan een nieuw avontuur bij RTL4. De tv-kok heeft met Miljuschka kookthaar eigen programma gekregen van Peter van der Vorst en dat is volgens haar een droom die uitkomt.

"Als mensen het niet leuk vinden, zou dat voor het eerst in mijn carrière wel een beetje pijn doen. Aan de andere kant weet ik dat kijkcijfers en marktaandelen grillig zijn in deze tijd en sta ik volledig achter wat we maken. Ik ben eigenlijk al intens gelukkig dat ik deze kans krijg", zegt de populaire tv-kok in gesprek met NU.nl.

Carrière

Nadat Miljuschka modellenwerk deed, kwam ze bij TMF terecht. Nadat ze haar opwachting maakte in Onderweg naar morgen leek een acteercarrière tot de mogelijkheden te behoren, maar het bezig zijn met eten bleek toch haar passie. Nu is ze een van de gezichten van 24Kitchen, staat ze achter de desk als deskundige bij RTL Boulevard en reikte ze vorig jaar tot de finale van Wie is de Mol?

Snel klaar

Samen met vriend Philip heeft ze nu dus haar eigen kookprogramma op RTL4. "Miljuschka kookt is met het idee gemaakt dat mensen graag snel klaar zijn in de keuken en hun vriezer goed gevuld willen hebben met maaltijden. We rollen nu een beetje uit de coronatijd en zijn weer drukker met afspraken en dan is het fijn om thuis te komen en een eigengemaakte pastasaus uit de vriezer te kunnen trekken."

Thuis 

De afleveringen worden bij Miljuschka en Philip thuis op de boerderij opgenomen. "Doordat ik veel thuis kook, kunnen we die gerechten lekker samen met de kinderen opsmikkelen. Het is vooral ook fijn om thuis te zijn als de kinderen van school komen. Het is een luxe dat ik ze meteen een knuffel kan geven." 

Vanaf maandag 15 juni is Miljuschka kookt iedere werkdag om 17.30 uur te zien bij RTL4.

Meer over