Ellen ten Damme speelt Maria in The Passion 2016

Zangeres Ellen ten Damme kruipt dit jaar in de rol van Maria tijdens het muziekspektakel The Passion 2016 in Amersfoort. 

Ellen ten Damme lijkt geboren voor de rol van Maria, ondanks dat ze niet gelovig is. “Ik ben fan van Jezus”, vertelde Ellen dinsdag aan tafel bij Eva Jinek. We kennen de veelzijdige Ellen als actrice en zangeres.

Moeder Maria

Ze kijkt uit naar haar rol als moeder Maria: “Ik heb heel veel zin om in dit grootse muziek-evenement een waardige Maria neer te zetten, die als moeder aller moeders troost biedt aan zo velen. Ik vind het spannend en ook heel mooi om in de Maria-rol live te zingen tussen al dat publiek op het plein.”

De verteller

Dinsdag werd ook bekend gemaakt dat Lenette van Dongen de verteller is van de eigentijdse uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus. Het Bijbelse feest is een groot succes in Nederland. Zo trok de afgelopen editie 3,6 miljoen kijkers. Het spektakel strijkt dit jaar op 24 maart neer in Amersfoort. In The Passion vertellen bekende artiesten het paasverhaal aan de hand van Nederlandstalige popnummers.

Lees ook:

Martijn Fischer speelt Jezus in The Passion 2016

 

Reageren