Ellende in nieuw seizoen Ik Vertrek

21 oktober 2014 16:21 | amusement | Door Televizier

© Avrotros

Ik Vertrek start zaterdag 1 november met een nieuw seizoen. In de eerste aflevering volgen de camera’s wereldreizigers Frans en Marcha.

Frans Matla (48) reisde jarenlang de wereld rond, Marcha Vlasma (41) woonde enkele jaren in Canada. Toen de twee avonturiers elkaar twee jaar geleden leerden kennen wisten ze zeker dat hun toekomst in het buitenland ligt. 

Frans en Marcha

Ik Vertrek laat zien dat Frans en Marcha tijdens hun zoektocht stuiten op een fietsenverhuurbedrijf in het Spaanse Ayamonte, een kustplaatsje op de grens met Portugal waar veel (gepensioneerde) Nederlanders verblijven. 

Ik Vertrek

Frans en Marcha nemen het fietsenverhuurbedrijf over van de vorige eigenaar en vertrekken naar Spanje. De twee tortelduifjes nemen Marcha’s kinderen Kenny (12), Amy (10) en Megan (8) mee naar Ayamonte, ver verwijderd van hun biologische vader.

Avrotros

De toekomst ziet er rooskleurig uit, maar -zoals altijd het geval is in Ik Vertrek- stuiten de avonturiers op de nodige problemen. Terwijl de verhuiswagen al onderweg is, krijgen ze te horen dat hun huurhuis niet op tijd beschikbaar is. Ze moeten halsoverkop op zoek naar een nieuwe woning, maar is makkelijker gezegd dan gedaan.

Fiets 'm d'r in

Frans en Marcha hebben al hun geld in het bedrijf gestoken, maar de fietsen zijn ook nodig aan vervanging toe. De twee Nederlanders zijn genoodzaakt om de deuren open te gooien, om op deze manier toch geld te verdienen. Lukt dit niet, dan kunnen ze de deuren direct weer sluiten. 

Ook vorig seizoen konden de kijkers genieten van andermans ellende in Ik Vertrek.

Meer over