Weg bij politie

Ellie Lust gaat voor fulltime tv-carrière

19 september 2018 14:25 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Ellie Lust is weg bij de politie. Ze moest van haar leidinggevenden kiezen tussen een carrière op tv of bij de politie en besloot een leven in de spotlights na te jagen.

Ellie Lust gaat voortaan programma's maken voor Avrotros, de omroep waarvoor ze ook al Ellie op patrouille presenteerde. In een interview met Het Parool, dat dit weekend in de winkel ligt, vertelt de blondine dat de politieleiding haar na Ellie op patrouille voor de moeilijkste keuze uit haar leven stelde. Haar werk bij de hermandad of de televisie? 

Pistool inleveren

„Ik dacht: het kan toch niet wáár zijn, mijn pistool inleveren, en mijn legitimatie, en mijn uniform - ik zág het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie? En ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan."

Niet integer

Voor haar gevoel had Ellie helemaal geen keuze: „Het blijf-scenario was: we gaan een passende functie voor je vinden binnen het korps. Het woordvoerderschap werd daar al niet meer in genoemd. Een blijf-scenario waar ik dus ook nooit voor zou kiezen. Ik ben een integer mens en ik voel me niet integer behandeld. Ik kon al niet meer blijven."

Wie is de Mol?

Ellie begon haar carrière bij de politie in 1987 en was woordvoerder sinds 2007. Ze werd ontdekt door het grote publiek door haar deelname in Wie is de Mol? in 2016. Welke programma's Avrotros voor haar in petto heeft, is nog niet bekend.

Meer over