Focus op televisiecarrière

Ellie Lust op korte termijn niet terug bij politie

Het ziet ernaar uit dat Ellie Lust in de nabije toekomst niet zal terugkeren bij de politie. Onlangs kwam nog naar buiten dat ze een terugkeer op korte termijn niet uitsloot, maar dat lijkt wat te zijn uitvergroot.

"Dat is een beetje uit zijn verband getrokken. Ik sluit niks uit in het leven. Zo zit ik als mens in elkaar. Maar ik heb bewust gekozen voor mijn televisiecarrière en daar geniet ik enorm van. Op korte termijn zie ik mezelf niet terugkeren bij de politie", aldus Ellie, die te zien is in een nieuwe reeks van Ellie op Patrouille.

IJsberen

Voor het nieuwbakken tweede seizoen van haar serie maakte ze de meest uiteenlopende dingen mee. Zo ging ze onder meer naar het Canadese Churchill, alwaar een ijsberentrek aan de gang was. "De achthonderd mensen die daar wonen moeten gedurende de trek worden beschermd tegen de ijsberen, en het is de taak van de politie om te zorgen dat de dieren de mensen in het dorp niet verrassen. Verjagen dus. Overigens wordt dat gedaan met groot respect voor de dieren", zo zegt ze tegenover NU.nl.

Politiehart

Tijdens de opnames voelt Ellie haar altijd thuis bij de politie. "Ja, meteen. Soms is er een taalbarrière, maar dat geeft niet. Ik heb het altijd over mijn universele, blauwe politiehart. Wat elke politieman of vrouw herkent is dat je waar dan ook ter wereld, op je eigen kleine postzegeltje, iets probeert te doen voor de veiligheid en de zorg voor mensen."

Het nieuwe seizoen van Ellie op patrouille is vanaf zondag 14 april zes weken lang om 21.15 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Meer over:

Reageren