Nu we er toch zijn...

Ellie Lust test Nederlandse homotolerantie tijdens Pride 2020

15 juli 2020 14:38 | amusement | Door Jef Willemsen

© Avrotros
BNNVARA blaast dit jaar tijdens Pride tv-klassieker Nu we er toch zijn nieuw leven in. Jurre Geluk trekt samen met Ellie Lust en Loiza Lamers het land door om LGBT-acceptatie te testen.

BNNVARA maakte de comeback van Nu we er toch zijn bekend in een persbericht.

LHBTI-emancipatie

Presentator Jurre Geluk gaat samen met Ellie Lust en Loiza Lamers langs diverse Nederlandse gemeenten om te zien hoe het daar gesteld is met de acceptatie en de emancipatie van de niet-heteroseksuele medemens. Dat is volgens Geluk hard nodig: "Ik hoor weleens dat mensen denken dat de emancipatie in Nederland inmiddels wel oké is, maar in werkelijkheid valt dat behoorlijk tegen."

Vijf dagen logeren

Jurre, Ellie en Loiza maken vijf afleveringen die van 27 tot en met 31 juli dagelijks te zien zijn rond 19.25 uur op NPO 3. ook Rob Jetten en Shary-An Nivillac leveren een bijdrage aan de Pride week editie van Nu we er toch zijn.

Eddy Zoey

De oorspronkelijke versie van Nu we er toch zijn liep van 2004 tot en met 2012. Eddy Zoey reisde in de beginjaren met zijn cameraploeg door Nederland om te zien waar hij gratis kon eten of slapen. Toen Eddy in 2009 naar RTL vertrok, werd het programma overgenomen door Filemon Wesselink die het stokje na één reeks doorgaf aan Sophie Hilbrand die de laatste twee seizoenen voor haar rekening nam.

Meer over