Elvira Out werd uit GTST geschreven om het spannend te houden

Een schok trok door Nederland toen Bianca Bouwhuis totaal onverwacht dood in bed werd gevonden in Goede Tijden Slechte Tijden. Maar haar dood had een goede reden.

Rohan Gottschalk, creatief producent bij Endemol Shine en al 15 jaar betrokken bij GTST legt in het AD uit waarom Elvira het loodje legde in de soap. „Het klinkt hard, maar een serie moet wel leven. Dat houdt het fris en spannend.” De schrijvers zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan voor ze deze beslissing namen. „Ik wil een andere kant op met het gezin Bouwhuis. En daarom keert Babette van Veen ook terug”. Babette maakt op 29 juni, na 17 jaar, haar rentree als Linda Dekker.

ALS

Bianca leed al een tijdje aan ALS, een spierziekte die enorm bekend werd door de 'ijsbucket challenge' vorig jaar. Maar dat was volgens Gottschalk geen reden om Bianca met die ziekte op te zadelen. Nee, de schrijvers kozen bewust voor een terminale kwaal. „Voor Bianca zochten we een ziekte waarbij je zeker wist dat ze zou doodgaan. Als een soort tijdbom.”

Ebola

Toch is GTST wel heel trendsettend als het gaat om ziektes voor hun personages. „Eerder stierven twee personages aan ebola. ,,Dat was nog vóór het virus ineens weer uitbrak.”

Lees ook:
Elvira Out niet blij met GTST-exit

Reageren