Ongemakkelijk

Emma Wortelboer deelt niet nog eens de punten uit bij het Songfestival

3 augustus 2020 16:21 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Michel Schnater
Emma Wortelboer deelt in 2021 niet de punten uit namens Nederland bij het Eurovisie Songfestival. De droom van de presentatrice is namelijk in 2019 al in vervulling gegaan.

Emma was in de ochtendshow op NPO 3FM, waar dj Wijnand Speelman haar de vraag stelde. “Ik heb het al gedaan. Waarom zou ik het nog een keer doen?”, was de begrijpelijke reactie van Wortelboer.

Ongemakkelijk

Volgens de 23-jarige bij BNNVARA werkzame presentatrice kan ze het namelijk niet beter doen dan in 2019. “Het wordt alleen maar ongemakkelijk. Het is een beetje alsof je een tweede liedje moet schrijven voor het Songfestival”, stelt Emma.

Explosie

Tijdens het uitdelen van de punten deelde Emma een sneer uit aan Madonna, die daarvoor een vals optreden had gegeven. Nadat Duncan Laurence de winst had veiliggesteld, kwam Emma al schreeuwend en in totale hysterie in beeld. “We wonnen het fucking songfestival, waar ik al fan van ben sinds ik een kind ben, na 44 jaar en uitgerekend de keer dat ik er deel van mag uitmaken, dus ja, dat was een explosie van vreugde.”

In 2021 vindt het Eurovisie Songfestival plaats in Ahoy in Rotterdam. Jeangu Macrooy is de Nederlandse inzending.

Meer over