Herkenbaar

Vader inspireerde Emma Wortelboer voor nieuw BNNVARA-programma

19 juni 2021 10:30 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Wessel de Groot

Emma Wortelboer mag van BNNVARA het programma Dat snap je als je ouder bent maken. De 24-jarige presentatrice kreeg het idee voor het programma door een situatie bij haar ouders thuis.

In Dat snap je als je ouder bent gaat Emma bij gezinnen langs en verdiept ze zich in standpunten van zowel de ouders als de kinderen. "Ik had het met mijn vader over werk en we werden overschreeuwd door mijn zusje die het weer eens niet eens was met mijn moeder”, vertelt Emma over de aanleiding voor het programma.

Alle tijden

Haar vader deed daarna een aardige duit in het zakje en dat deed bij Emma een belletje rinkelen. “'Daar moet je een programma over maken'. Nou dat vond ik dus helemaal niet zo'n gek idee. Sterker nog, in de ontwikkelingsfase die volgde heb ik me vaak afgevraagd waarom het nog niet bestond! Het lijkt me namelijk van alle tijden."

Najaar

Emma neemt in het programma de taak op zich om discussies over tatoeages, uitgaan, vakanties en dergelijke bespreekbaar te maken. Dat snap je als je ouder bent is in het najaar van 2021 te zien bij BNNVARA.

Meer over