Endemol: beschuldiging Miljoenenjacht is ongegrond

13 Oktober 2014 15:07 | amusement | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie - RTL

Endemol wordt door advocaat Peter Plasman aansprakelijk gesteld voor de schade die een deelnemer aan het tv-programma Miljoenenjacht heeft geleden. De producent veegt de aanklacht van tafel.

Semih, de deelnemer in kwestie, had volgens zijn advocaat minimaal 45.000 gewonnen als Endemol het spelletje netjes had gespeeld. ‘’De beschuldiging is ongegrond’’, aldus een woordvoerder van Endemol.

Semih

Semih stond al met één been in de finale, tot Linda de Mol aan de overgebleven kandidaten vroeg welke diva er die maand op Ibiza in het huwelijksbootje stapte. Niet Semih, maar aan andere kandidaat drukte als eerste op de knop. Haar antwoord (Patty Brard) werd goedgekeurd, waardoor de cliënt van Plasman naar huis werd gestuurd.

Plasman

Volgens Plasman had Semih in het spel moeten blijven, omdat Patty Brard eerder al in Amstelveen trouwde. Het huwelijk op Ibiza was slechts voor de vorm, waardoor het antwoord onterecht werd goedgekeurd.

Endemol

Endemol noemt de aantijgingen lariekoek. ‘’Wij hebben inderdaad een brief ontvangen van de heer Plasman, wiens cliënt meent te zijn benadeeld in Miljoenenjacht. In reactie daarop zullen wij de heer Plasman laten weten dat de beschuldiging ongegrond is omdat de vraag volstrekt helder was en omdat de spelregels zijn nageleefd.’’

Miljoenenjacht

Endemol laat ook weten niet gediend te zijn van de werkwijze van Plasman. ‘’Verder valt het op dat meneer Plasman ook in deze zaak weer eerst de publiciteit zoekt zonder een reactie van ons af te wachten.’’

Het is de tweede schadeclaim voor Miljoenenjacht in korte tijd.

Meer over