EO brengt de allereerste datingshow voor transgenders

De EO gaat transgenders aan de ware Jacob(a) helpen. In Love me gender zoeken vijf singles de liefde. Maar, zo vraagt de omroep zich af in een persbericht, is de liefde klaar voor hen? 

In de zesdelige realityserie worden de lotgevallen gevolgd van Jennifer (31), BeyonG (30), Lisa (22), Jason (25) en René (26). Ze hebben allen een transitie ondergaan en leven nu als hun ware geslacht. Maar ook al voelen ze zich beter over zichzelf, het maakt een relatie krijgen er vaak niet makkelijker op.

Acceptatie en afwijzing

Volgens de EO zijn er veel obstakels die overwonnen moeten worden voordat ze de liefde kunnen vinden. Van eerlijk durven zeggen dat ze transgender zijn tot de vraag ‘Ben ik (nu) mannelijk of vrouwelijk genoeg?’. De omroep meent dat dit leidt tot een spannende zoektocht waarin ze vaak vooral zichzelf tegenkomen en geconfronteerd worden met de vooroordelen van de maatschappij.

Meeleven

EO-presentator Herman Wegter werkt als eindredacteur aan Love me gender en is blij dat zijn omroep het programma maakt: "Veel mensen hebben direct een mening over transgenders. Met dit programma willen we geen mening hebben, maar gewoon naast ze gaan zitten en met ze meeleven. We hopen dat de kijker daardoor een beetje kan voelen hoe het is om als transgender op zoek naar liefde te zijn.”

Love me gender is vanaf dinsdag 13 september te zien om 20.30 uur op NPO 3.

Meer over: