EO brengt nieuw seizoen Messiah Masterclass

19 November 2015 15:37 | amusement | Door Televizier

Messiah Masterclass keert terug op de buis. Opnieuw wagen vier BN'ers zich, samen met het Holland Symfonie Orkest, aan een uitvoering van de klassieke Messiah van Händel. 

Dit jaar proberen cabaretier Remco Veldhuis, musicalster William Spaaij en zangeressen Leona Philippo en Monique Klemann het muzikale huzarenstukje uit 1741 eer aan te doen. Ze zijn daarom volop in training bij onder meer zangeres Sigrid van der Linden en bariton Maarten Koningsberger.

"Tina Turner modus"

Aan het AD vertelt het viertal dat het nog behoorlijk lastig is om zowel tekst, melodie en presentatie onder de knie te krijgen. Zo heeft Leona moeite om op klassieke wijze te leren zingen: "Klassieke zang vergt een compleet andere techniek. Het voelt alsof ik ineens via mijn rug moet ademen. Nu daalt het langzaam in. Het is de kunst niet in paniek te raken en weer in de vertrouwde Tina Turner-modus te schieten."

Niet gelovig

Remco Veldhuis is niet gelovig, toch moet hij straks tijdens de Messiah uitvoering teksten op overtuigende wijze religieuze teksten voordragen: "Je moet het écht verkondigen, ook al heb je er inhoudelijk gezien weinig mee. Ook ben ik een eigenwijze cabaretier die gewend is alleen zijn zelfgeschreven liedjes te zingen. Nu moet ik me overgeven aan iets van een ander en dat is best een les in bescheidenheid.''

Messiah 2014

Het viertal kan in elk geval de kunst afkijken van het kwartet dat vorig jaar een dappere poging ondernam het levensverhaal van Jezus te brengen. Toen was het aan acteur René van Kooten, zangeres Birgit Schuurman en cabaretiers Tineke Schouten en Alex Klaasen om het werk van Händel te vertolken in de Grote Kerk in Naarden.

Messiah Masterclass bestaat uit drie afleveringen en start op maandag 21 december om 19.25 uur op NPO2.

Meer over