Zoektocht naar nieuw talent

EO gaat op zoek naar de beste zanggroep in nieuw programma Zing!

24 februari 2023 10:13 | amusement | Door Susanne Jansen

© EO

In het nieuwe EO-programma Zing! wordt gezocht naar een zanggroep die zich onder begeleiding van een mentor kan ontwikkelen tot de beste zangroep van Nederland. Van pop tot gospel en van rap tot smartlap: alle genres zijn welkom.

Eén op de tien Nederlanders zingt in een zanggroep. En dat zorgt ervoor dat zingen in een groepsverband, een populairdere hobby is dan voetballen. Samen zingen verbindt mensen en geeft energie.

Programma

De verschillende zanggroepen nemen het tegen elkaar op in de auditieronde. Daarna krijgen zij een mentor toegewezen. De mentoren in het programma vertegenwoordigen verschillende muzikale genres. De jury bepaalt per ronde welke zanggroep doorgaat en wie er afvalt. De jury bestaat uit maar liefst honderd verschillende mensen uit de muziekindustrie, van muzikanten tot dirigenten en van producers tot componisten. De presentatie is in handen van Giovanca Ostiana en Anne-Mar Zwart.

Voor wie

De inschrijving voor zanggroepen is nu geopend. Alle soorten zanggroepen mogen zich opgeven, zolang zij maar uit drie zangers bestaan. Het maakt niet uit of de groep al lang bestaat of net begonnen is. Alle genres, leeftijden en formaties zijn welkom. Van visserskoren tot studentenkoren, van pop tot gospel en van rap tot smartlap. Opgeven voor Zing! kan via www.eo.nl/zing.

Zing! is nog voor de zomer 8 weken lang te zien bij de EO op NPO 1. 

Meer over