Stralend Kerstfeest

EO-kerstshow vol verhalen en muziek

14 december 2020 16:43 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© EO
Enkele dagen geleden bracht de EO in de vorm van een Instagrambericht al enige details naar buiten over het programma Stralend Kerstfeest. Vandaag heeft de omroep alles wereldkundig gemaakt.

Op Eerste Kerstdag presenteert Bert van Leeuwen de grote EO-show, waarin hij op zoek gaat naar "persoonlijke verhalen van mensen die na veel tegenslag wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken", zo schrijft de omroep.

Van Leeuwen is blij met het programma. "Het is heel bijzonder om mensen die een hoop tegenslagen hebben gehad te bemoedigen. Wat dit voor hen betekent en hoe ze erop reageren, is onbetaalbaar", zo zegt de presentator.

Muziek

Er is ook volop muziek in het programma. Zo brengen Jim Bakkum, Ruth Jacott en Marlijn Weerdenburg bekende kerstliederen. Daarnaast worden liedjes gezongen die passen bij de persoonlijke verhalen die in Stralend kerstfeest aan bod komen. De band van Eric van Tijn heeft de muzikale leiding.

Verder zit er ook een rode draad in het programma, namelijk het kerstverhaal van Maria, dat wordt verteld door Dolores Leeuwin.

Stralend Kerstfeest is op 25 december om 20.25 uur te zijn op NPO 1.

Meer over