Margje Fikse en Hans van der Steeg

EO komt met interactieve talkshow Dit is Nederland

8 april 2024 21:00 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© EO

De EO komt met een (bijna) dagelijks nieuwsprogramma. Aan het einde van de werkdag verzamelen presentatoren Margje Fikse en Hans van der Steeg samen met een aantal vaste stamgasten in Dit is Nederland korte bijdragen uit het land. Ook is er volop interactie met de kijkers thuis.

In Dit is Nederland nemen Margje Fikse en Hans van der Steeg het dagelijkse nieuws door in het nieuwscafé. De mensen thuis worden in het programma meegenomen en zij kunnen daarbij meepraten vanuit hun eigen huiskamer. “Het is uniek dat kijkers thuis zo direct mee kunnen praten met de gasten in de studio. Op deze manier kunnen we mensen aan het woord laten, die normaal gesproken niet op televisie te zien of horen zullen zijn", zegt Fikse over het nieuwe EO-programma.

Tijdstip

Van der Steeg staat te trappelen om aan dit nieuwe programma te beginnen. “Vorig jaar maakten we met veel plezier Dit is de middag. Een programma waarin mensen achter het nieuws een stem kregen. Dat bleek vernieuwend, zelfs Johan Derksen was vaste kijker en fan. In Dit is Nederland komt het panel van Dit is de Middag terug, daarnaast kunnen de mensen zelfs thuis meepraten. En het programma zit nog op een mooier tijdstip ook!”

QR-code

De kijker kan door middel van een QR-code meedoen in de uitzending. Ze zijn welkom in Dit is Nederland wanneer zij vragen hebben, hun mening willen geven of willen stemmen op de stelling van de dag.

Dit is Nederland is vanaf 15 april op maandag en donderdag om 17.30 uur te zien bij de EO. Na de zomer zal het programma dagelijks te bekijken zijn op NPO2.

Meer over