EO laat kinderen in ziekenhuis filmen met selfiesticks

28 Mei 2015 12:10 | amusement | Door Televizier

De EO maakt een programma waarin het ziekenhuis wordt beleefd door kinderogen. In Kids Met Camera's filmen kinderen zelf hun verblijf in het hospitaal.

Dit najaar zendt de EO een nieuw realityprogramma uit: Kids Met Camera's, Het Ziekenhuis Door Kinderogen. In deze serie wordt het ziekenhuisverblijf van kinderen op een bijzondere manier in beeld gebracht: de jonkies krijgen een camera mee en filmen zelf hoe zij de periode beleven.

Dagboekcamera

"Hoe ervaren de kinderen het onderzoek of de operatie die ze moeten ondergaan, wie is hun favoriete verpleegkundige, wat begrijpen ze van de uitleg van de arts en hoe leggen ze zelf uit wat hen mankeert? Zijn ze bang, hebben ze heimwee of vinden ze het juist wel gezellig in het ziekenhuis? Dit alles leggen ze vast met hun eigen dagboekcamera," meldt de EO. Naast de beelden van de selfiesticks komt er op de belangrijke momenten ook een professionele cameraploeg langs.

EO

Na de grote ophef over RTL 4's ziekenhuisreeks 24 Uur: Tussen Leven En Dood, waarin patiënten werden gefilmd zonder dat ze het wisten, is voorzichtigheid geboden. De EO gaat dus zorgvuldig te werk. "De opnames gebeuren in nauwe samenwerking met de ziekenhuizen en de behandelend artsen," legt EO-manager Peter Beker uit. "Er worden geen operaties gefilmd en ook de mensen die zichtbaar in beeld zijn, wordt om toestemming gevraagd."

Kids Met Camera's, Het Ziekenhuis Door Kinderogen is vanaf oktober primetime te zien op NPO 1.

Lees ook:
Een ander nieuw EO-programma dit najaar is vogelspotshow In De Ban Van De Condor.

Meer over