Leontien, Erben e.a.

EO laat topsporters samenwonen in Meer dan Goud

4 juni 2019 16:19 | amusement | Door Irma Tomas

© EO/Ruben Timmerman
Oud-topsporters Leontien van Moorsel, Erben Wennemars, Bas van de Goor, Hans van Breukelen, Kim Lammers en Elis Ligtlee gaan in Meer dan goud een week samenwonen in een kasteel om te ontdekken wat al dat sporten ze daadwerkelijk heeft opgeleverd. 

Aan de hand van persoonlijke foto’s delen Erben, Leontien, Kim, Bas, Elis en Hans wat hen toen bezighield en wat hen nu (nog) raakt. Tijdens het ontbijt en het diner delen ze waardevolle momenten uit hun sport- en privéleven. Hun onderkomen voor een week is niet slecht, ze wonen met z'n allen een weekje in kasteel Rechteren in Overijssel zwaar ze met elkaar lachen en huilen en gezellige dingen doen. 

Diabetes

De oud-topsporters wonnen gezamenlijk  zeven keer Olympisch goud, behaalden negentien wereldtitels en negen Europese titels. Bas van de Goor won in 1996 Olympisch goud met het Nederlands volleybalteam. In Meer dan goud vertelt hij hier over, maar ook over diabetes en lymfeklierkanker. Kim Lammers won in 2012 goud. Zij leerde in haar hockeycarrière het belang van jezelf zijn en vertrouwen op eigen kracht. Met schaatser Erben Wennemars, tweevoudig wereldkampioen sprint, gaat het onder meer over zijn bewijsdrang en doorzettingsvermogen.

Elis Ligtlee

Elis Ligtlee won in 2016 Olympisch wielergoud op het onderdeel keirin; ze beschrijft de impact en de keerzijde van deze medaille. Hans van Breukelen, die in 1988 Europees Kampioen werd met het Nederlands elftal, vertelt hoe hij zich vaak een vreemde eend in de bijt voelde. En viervoudig Olympisch kampioen Leontien van Moorsel vertelt over het belang en de invloed van familie.

In iedere aflevering staat 1 sporter centraal.

Meer over