Eerste Kerstdag

EO's Stralend Kerstfeest is terug

28 november 2023 19:04 | amusement | Door Marjolein Vos

© EO
Net als afgelopen jaren komt de EO ook dit jaar met Stralend Kerstfeest. Bert van Leeuwen presenteert de filmische editie en heeft samen met het Leger des Heils een nieuw koor opgericht in Amsterdam Zuidoost, een van de eenzaamste wijken van Nederland.

Dat meldt de EO dinsdag.

Koor

Onder leiding van dirigent Stefano Caruso wordt het kersverse koor klaargestoomd voor een optreden in het DeLaMar theater in het centrum van Amsterdam. Karin Bloemen, Dwight Dissels en Marlijn Weerdenburg geven gastoptredens. Ze zingen nummers als Amen, This Little Light of Mine, Merry Xmas Everybody, Mary’s Boy Child, Bridge over Troubled Water en Window of Hope.

Opnames

Bert kijkt uit naar de opnames van het programma. "Samen met het Leger des Heils een koor starten, in een van de eenzaamste wijken van Nederland was bedoeld om mensen letterlijk en figuurlijk met elkaar te verbinden. Het is een superleuke methode gebleken om mensen met elkaar in contact te krijgen." 

Graffiti

In Stralend Kerstfeest wordt daarnaast het kerstverhaal verteld in graffiti vorm. Volgens de makers zorgt deze manier voor een twist aan het klassieke verhaal. 

Stralend Kerstfeest is te zien op Eerste Kerstdag om 22.00 uur op NPO1.

Meer over