Aflevering 2

EOTB-blog #2: Overleeft deze nieuwe cast het programma wel?

12 april 2020 22:30 | amusement | Door Jorien Slager

© MTV

Elke zondagavond zitten we klaar voor het zesde seizoen Ex on the Beach Double Dutch. Hier lees je de EOTB-blog, waarin we je bijpraten over de belangrijkste gebeurtenissen van elke aflevering. Maar wees gewaarschuwd als je de aflevering nog niet gezien hebt, dit stuk bevat (heel veel) spoilers. Geniet mee van de nabeschouwing van aflevering 2!

De vorige aflevering eindigde met een flinke cliffhanger. Evan (de eerste ex die aanspoelde) moet namelijk kiezen of hij met Julie of Lynn op date wil. Blijkbaar voelt hij zich nogal geïntimideerd door Levi, want Evan gaat voor Lynn die daar alles behalve blij mee is. “Wat een teringlijer, de enige reden dat hij voor mij gaat is omdat Julie daar met Tarzan zit.” Tarzan is blij en Evan krijgt van hem een high five in plaats van een date met Julie.

 

via GIPHY

Alessio verhuist

Tijdens de date biedt Evan zijn excuses aan Lynn aan voor eerder en pakt Lynn hem pittig (letterlijk en figuurlijk) terug. Terug in de villa vertelt Levi uitgebreid hoe hij Evan op zijn plek zette, tot groot genoegen van de rest van de villa. Alessio verlaat alvast de kamer waar hij met Lynn sliep, omdat ze nu op date met haar ex is.

Gespannen sfeertje

Wanneer Evan en Lynn terugkomen van hun date hangt er dan ook een gespannen sfeertje in de villa. Levi vertelt Lynn dat Alessio niet meer met haar op een kamer wil slapen. Gelukkig bemoeit de Tablet of Terror zich ermee en is dat het startsein voor een feestje. Tijdens het feest gaan Levi en Julie verder waar ze gebleven waren, net als Denis en Olivia. Evan gaat voor Lynn, waarop Alessio zich toch een beetje beledigd blijkt te voelen. “Jij moet me niet meer he? Dat dacht ik al.” Lynn en Alessio praten het een beetje uit en Lynn sluit af met de mooie woorden: “Had gewoon je bek opengetrokken toen Levi zei dat je niet meer bij mij wilde slapen, sta je mannetje!”

 

via GIPHY

Katers

Dennis en Olivia beleven een hete nacht, waarna uiteraard iedereen weer wakker wordt met een flinke kater. Ayla is haar stem kwijt en Lynn is volgens haarzelf door een vrachtwagen overreden. Het ontbijt staat voor bijpraten en scores bespreken. Hoewel Dennis normaal veel praatjes heeft, is hij nu niet zo spraakzaam. Ook Evan heeft wat spraakproblemen wanneer hij van de tablet het woord tête-à-tête moet voorlezen. Thee? Tiet? Tet? Tijd? Hij is in elk geval très satisfait met Ayla als date.

Nieuwe ex: Lakeisha

Levi en Julie bespreken dat het wel lekker gaat en dat ze geen ex willen zien, uiteraard hoort de tablet dit ook en moeten Levi, Julie en Alessio naar het strand. Uiteraard komen ze daar de ex van Levi tegen: Lakeisha. Gelukkig staat zij open voor mannen en vrouwen, dus misschien kunnen ze een beetje delen zoals in eerder seizoenen EOTB ook wel eens gebeurde. Helaas voor Julie is Lakeisha dit niet van plan en zet ze haar extra power in om Julie haar plek in de slaapkamer met Levi in te nemen.

Beperkt aantal zitplekken

Tijdens de date van Levi en Lakeisha ligt er een aantal pittige vragen op de twee te wachten plus de hand van Levi, die zijn weg naar Lakeisha’s been al snel vindt. Terug in de villa wacht de twee een gespannen sfeer. Levi vertelt gelijk dat Lakeisha haar extra power heeft ingezet, tot grote verbazing van de rest. Dennis: “Zij heeft echt veel lef!” Lakeisha wordt dan ook niet warm ontvangen en is niet meer welkom aan de tafel. Ze merkt op dat Levi tijdens de date nog wel gezellig kon doen, maar hij lacht haar uit en de rest doet mee.

 

via GIPHY

Strippen

Dan is het tijd voor een feestje! Maar niet voor iedereen. Lakeisha gaat vast slapen en daar treurt niemand om. Sterker nog… Nu begint het feest pas echt, want de mannen gaan strippen en dat blijkt Levi wel heel erg goed af te gaan. Na deze wilde nacht klagen de singles flink over hoe moe en kapot ze zijn, zoals elke ochtend. Ze hebben overal pijn. En dit is nog maar dag 4…

Nieuwe ex: Laurence

Lakeisha ontbijt weer alleen en Dennis, Alessio en Evan moeten naar het strand om een nieuwe ex te verwelkomen. Het blijkt de ex van alle drie te zijn. Nieuwe ex Laurence komt vooral voor Dennis met wie ze nog af zou spreken. Laurence krijgt drie extra powers. Ze mag kiezen met wie ze op date gaat, kiezen welke ex wordt vrijgesteld om niet naar huis te worden gestuurd en kiezen van welke ex ze de slaapkamerbeelden terugziet. Wat wij graag terugzien is iets meer drama en de garantie dat deze cast het complete seizoen nog aan kan… 

Ex on the Beach Double Dutch is elke zondagavond om 21:30 uur bij MTV te zien. Terugkijken kan via MTV.nl.

Meer over