Helaas

Er komt geen derde seizoen van de populaire serie Maud & Babs

10 mei 2024 09:58 | amusement | Door Tessa Kok

© Mark de Blok
Slecht nieuws voor fans van de tv-serie Maud & Babs, want er komt geen derde seizoen. Dat heeft omroep MAX vrijdag bekendgemaakt.

Geen derde seizoen

Hoewel er wel plannen waren voor een derde reeks van de serie, gaat die er uiteindelijk niet komen. De NPO heeft de plannen namelijk niet goedgekeurd. Omroepbaas Jan Slager is teleurgesteld: ''De serie had enorme impact, goede kijk- en waarderingscijfers en we hebben heel veel reacties gekregen met name over de herkenbaarheid”, zegt hij.

''De NPO zet bij dramaseries vooral in op het bereiken van een jongere doelgroep waardoor Omroep Max helaas weinig ruimte krijgt om fictie te ontwikkelen. Uiteraard vinden we dat jammer en blijven we ons hard maken voor het produceren en uitzenden van fictie voor onze achterban'', aldus Slagter.

Een woordvoerder van NPO heeft ook gereageerd. ''De NPO moet keuzes maken uit de vele originele voorstellen die makers en omroepen indienen, omdat onze kijkers steeds een gevarieerd, vertrouwd en verrassend aanbod verwachten.”

Maud & Babs

De serie Maud & Babs draait om Maud (Rifka Lodeizen), die mantelzorger is voor haar moeder Babs (Loes Luca). De moeder van Maud begint te dementeren. Maud is niet alleen mantelzorger voor haar moeder, maar heeft ook nog een gezin en eigen praktijk. Dit brengt veel uitdagingen met zich mee. De afleveringen van Maud & Babs werden gemiddeld door 1 miljoen mensen bekeken.

Meer over